Balık yemek bağışıklık sistemini korur. Özellikle çocuklarımıza balık yemeyi sevdirmek gerekir. Zeka gelişimi ve kemik güçlendirme bakımdan önemli bir role sahiptir. Omega-3 yağlarıyla beraber D vitamini, B12 vitamini yüksek derecede protein ve düşük doymuş yağ içeriğine sahiptir.
En önemlisi, kalp sağlığı ve kan damarlarına faydalı olduğundan, kalp rahatsızlıklarından ölme riskini %36 azalttığı tespit edilmiştir.
Balık Yemenin Faydaları
1 - İştah Açıcıdır.
2 - Omega-3 Kaynağıdır.
3 - Bağışıklık Sistemini Korur.
4 - Eklem Ağrılarını Hafifletir.
5 - Yaşlanma Sürecini Azaltır.
6 - Diyabet Hastalığı Riskini Azaltır.
7 - Alzheimer Hastalığını Önler.
8 - Kalp Ve Damar Hastalıklarına İyi Gelir
9 - Saç Uzamasına Yardımcı Olur.
10 - Zeka Gelişimine Katkıda Bulunur.
11 - Grip Ve Enfeksiyonlara Karşı Korur.
12 - Hücreleri Onarmaya Yardımcı Olur.
13 - Hamilelik Döneminde Kalsiyum İhtiyacını Karşılar.
14 - Gözlerde Sarı Nokta Hastalığı Riskini Azaltır.
Balığı Mevsiminde Tüketelim.
Hepsi Doğada
0 Yorumlar