Reklam Alanı

Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Ve Püf Noktaları

Leş kaktüsü çiçeği (stapelia), Apocynaceae familyasındandır. Ana vatanı Güney Afrika'dır. Adi kaktüslere benzerler. Eylül ayından itibaren kadife gibi yıldız şeklinde mucizevi bir şekilde çiçek açarlar. Bu çiçek yaklaşık 3-4 gün sonra açtığı gibi kapanmaya başlar kurur ve düşer.

Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımı Nasıl Yapılır? 

Yarı güneş, ayda bir vitamin, yazın haftada bir, kışın 2 haftada bir sulama. Ve sürekli sevgi. Bu kaktüsün tüm hikayesi budur. Aslında sulama aralığını günlük yada haftalık olarak tahmin etmek yerine, Yaz-Kış farketmeksizin parmağınızla toprağına dokunun ve yavaşca 1-2 cm toprağı eşeleyin. Toprak kuruysa susadığını, nemliyse henüz suya ihtiyaç duymadığını anlarız. 

Leş Kaktüsü Çiçeği Bakımının Püf Noktaları 

1- Saksınızı yazın direk güneş almayan bir yere ve aydınlık bir ortama koyunuz.
 2- Kış aylarında çiçeğiniz dışarıdaysa ve hava durumu 8 derecenin altına düşüyorsa sulamayın ve evinize alınız.
3- Soğuk ve sert rüzgaralara, donlara maruz kalmasına izin vermeyin.
 3- Toprağınızda mutlaka bitki kökleri hava alması için perlit, daha iyi gelişimi için gübre olmasına önem veriniz.
 4- Saksıya direk toprağı koymak yanlıştır, en alt tabakaya bir avuç çakıl taşı koyduktan sonra perlit ve gübreli hazırladığınız toprağı koyunuz.
 5- Solan dalları dibinden bir makasla kesmelisiniz. 
6- Toprağınızda biten yabani otları gelişimini engellediği için koparmalısınız.

 Leş Kaktüsü Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Şimdi çok şaşıracaksınız. Gövdeden 3-4 cm parçalar keserek, bunları köklendirip, çiçeğimizi zaten çoğaltabileceğimizi biliyoruz. Bitki çiçek açtıktan 3-4 gün sonra solmaya başlar demiştik makalemizin başında. İşte bu solan çiçeğin yerinde tohuma dönüşen bir meyve oluşur, bunu kopararak tohum elde edebilir, bahar aylarında direk olarak boş bir saksınıza ekebilirsiniz.

Hepsi Doğada

Yorum Gönder

0 Yorumlar